maandag, november 20, 2006

 

Over de kamerverkiezingen 2
I
Dames en heren,
Er is weer iemand binnengekomen die liegt over zijn naam, leeftijd, afkomst, reisroute en misschien ook geslacht (hij zegt kapoen te zijn, dat wijst toch minstens op castratie en buitenlanders dienen niet gecastreerd te zijn). Hij heeft zijn gezicht voor een groot gedeelte bedekt en verdraait zijn stem waarschijnlijk met voorbedachten rade, draagt een gewaad dat zeer veel verbergt en heeft een slagwapen aan zijn zij. Daarnaast heeft hij een groot aantal zwarte bootvluchtelingen in zijn gevolg, zodat gevreesd moet worden dat hij reisagent is. En dan nu het ergste: hij en zijn gang van bootvluchtelingen (economische vluchtelingen? gelukzoekers? avonturiers? arme drommels? ongewenste vreemdelingen? terroristen? fundamentalisten? profiteurs? tuig?) delen verdachte pakketjes uit aan de jeugd. Verder dreigen deze types allen die niet aan hun normen en waarden voldoen, mee te nemen in een zak of te slaan met een roede (??).
Daarom protesteer ik ertegen dat de burgemeester van Middelburg deze lieden met veel vertoon heeft welkom geheten. Hij deed dat mede namens mij, oppassende belastingbetaler. En het is de zoveelste klap in het gezicht van onze Minister van Veiligheid die de VNG toebrengt.

II
Dames en heren,
Het is toch van de gekke dat de Commissie Gelijke Behandeling onlangs impliciet de mogelijkheid heeft open gehouden dat mensen elkaar ter begroeting ook een hand geven. Het is toch sinds jaar en dag duidelijk dat verkoudheid en grieperigheid overgedragen worden via de handen casu quo de vingers. Bioterroristen weten dondersgoed dat zij hierdoor een groot deel van de samenleving in de winter kunnen lamleggen. Deze fundamentalisten hebben hiermee niets anders voor ogen dan de ontwrichting van onze economie.
Uw Villabewoner ondervindt daar momenteel de gevolgen van. Het snot staat hem tot boven de huig. En hij is niet de enige.
Er moet hardhandig een einde gemaakt worden aan deze verdachte begroetingsactiviteiten. We zijn te lang te slap en tolerant geweest. Jarenlang was dit onderwerp niet bespreekbaar vanwege het gedoogbeleid. Naar nu blijkt met catastrofale gevolgen voor ons nationale veiligheid.
Het handen schudden moet door onze Minister van Veiligheid bij wet verboden worden en de Commissie Gelijke Behandeling opgeheven. Zonder gouden handdruk!

III
Dames en heren,
Tot slot nog enige vragen:
Heb ik het mis als ik vind dat je ook zonder vergelijking met de Tweede Wereldoorlog kunt beoordelen of je iets moreel afkeurt of niet?
En als je iets moreel afkeurt, hoe onderbouw je dat dan zonder te vervallen in “dat kán toch niet”?
En hoe kun je, wanneer je tegen de doodstraf bent en voor een zorgvuldige rechtsgang bent, bijna opgelucht verklaren dat er recht gedaan is in Irak, wanneer Saddam Hoessein de doodstraf krijgt?
Wat voor rechtsgang steun je daarmee in andere processen in Baghdad?
En kunnen de woorden aanzuigende werking niet gewoon verboden worden met behoud van vrije meningsuiting?

BP

Labels:

 • CONTACT
 • Facebook
 • 0 Comments:

  Een reactie posten

  Links to this post:

  Een link maken

  << Home