zondag, januari 30, 2011

 

Haags-Chinees Nieuwjaar net niet wegbezuinigd.


Ach wat is de gemeente Den Haag toch trots op haar Chinatown, de enige plek in deze kosmopolitische stad met een behoorlijke restaurantdichtheid. Dat de Chinezen nog wat meer bij te dragen hebben aan de sfeer in het Haagse Oude Centrum dan alleen Tja Siew en Ku Lu Kai is in deze tijden van bezuiniging blijkbaar niet belangrijk voor de gemeente. Lees dit persbericht en wrijf U de ogen nog eens uit. De jaarlijkse optocht met draken en leeuwen kan er dit jaar niet vanaf. Een fraai en kleurrijk straatfeestje dat jaarlijks veel bezoekers trekt (en flink wat inkomsten genereert) is de nek omgedraaid omdat de gemeente de som van 25.000 Euro  (!!) niet wil bijdragen. 

Op voorhand heeft de Haagse gemeente bij haar aantreden al aangekondigd flink te zullen bezuinigen op culturele zaken. Den Haag is daardoor één van de koplopers onder de gemeentes waar het cultuurbezuigingen betreft en is daarmee Roomser dan de Paus. Hoorden we tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de huidige wethouder van cultuur (van dezezestig) nog strijden met die kale kerel van de PVV over behoud van cultuur, er komt nu blijkbaar weinig van terecht. Het is me een raadsel waar de gemeente mee wil komen aanzetten als Den Haag Culturele Hoofdstad wil worden. Van de PVV mocht alleen Vlaggetjesdag blijven bestaan. Het Residentieorkest werd bij monde van zijne kaalhoofdigheid gedegradeerd tot een tromboneclubje en er viel meer van dat soort cultuurfascisme te beluisteren tijdens de verkiezingscampagne. De andere partijen en met name dezezestig zetten een gezicht op alsof ze stront roken. Maar nu blijken die andere partijen zelfs bang voor een paar draken en leeuwen. Haagse gemeente, laat naar je kijken!

VLR

Naschrift: Uiteindelijk is het wel doorgegaan. De plaatselijke middenstand had immers al geïnvesteerd. Maar uiteraard ging het dit jaar wel op halve kracht en minder spectaculair.

Labels:

 • CONTACT
 • Facebook
 • 0 Comments:

  Een reactie posten

  Links to this post:

  Een link maken

  << Home