dinsdag, oktober 19, 2010

 

Van niets naar nergens. Bijlage.

Jonathan Dimbleby van de BBC reisde door Afrika. Daarbij deed hij ook Zambia aan. Nu eens niet om er naar honger en zieligheid te kijken, ook niet om er olifanten en leeuwen te zien en ook niet om er mensen in vreemde uitrusting te zien dansen. Wél rijdt Dimbleby er tractor op een farm en reist hij met de Tazara spoorlijn. Die spoorlijn heeft Uw reiziger meermaals gekruist, maar hij heeft er nooit in gezeten, want hij heeft een trauma over treinreizen in Zambia. Verder loopt Dimbleby in Lusaka te joggen met de Zambiaanse vrouwelijke boxkampioen Esther Phiri en is hij op de markt van Lusaka op zoek naar Mr. Reasonwhy. En wie dát is moet U zelf maar uitvinden in onderstaande twee filmpjes.

Alles bij elkaar is er veel herkenbaars te zien voor Uw reiziger. Veel easy going mensen. Easy going al moeten ze nog zo knokken voor het bestaan. En bovendien mensen die graag een praatje maken met een musungu. Als je als musungu maar vriendelijk bent en belangstelling hebt.

En let ook op de Afrikaanse achtergrondmuziek. Niets bijzonders, maar het zijn de klanken die je overal hoort uit radiootjes en in bars.

BP

Labels:

 • CONTACT
 • Facebook
 • 0 Comments:

  Een reactie posten

  Links to this post:

  Een link maken

  << Home