zondag, oktober 24, 2010

 

Kreng in Den HaagBovenstaand geluidsfilmpje geeft een voorbeeld van de muziek van Kreng, pseudoniem van Pepijn Caudron. U hoort hier L'Autopsie Phénoménale de Dieu. Van De Nieuwe Slag ontving Uw Villa een uitnodiging om Caudron bezig te zien, samen met gitarist Thijs Louis op 28 oktober. Uw complete redactie is erg benieuwd naar wat dat gaat worden. Zie hieronder de détails:

De Nieuwe Slag presenteert:

Kreng met Thijs Louis: Arcanum
28 oktober, 20:30 uur
Studio Loos, De Constant Rebecqueplein 20B, Den Haag
Entree € 7,50 (met korting: € 4,00)

Kreng is de muzikale artiestennaam van Pepijn Caudron. Caudron is ook acteur, bekend van het gezelschap Abattoir Fermé en diverse televisieproducties. Als Kreng produceerde hij drie geluidsdragers, ‘Zomer’ (EP, Fant00m 2007), ‘Pleiades’ (EP, Fant00m 2008) en ‘L’Autopsie Phénoménale de Dieu’ LP, Miasmah 2009). De laatste uitgave oogstte internationaal veel bijval door de filmische opbouw, interessante emotionele, theatrale associaties. Opvallend is hoe gevarieerd zijn inspiratiebronnen zijn. Kreng werkt met samples van eigen elektronisch fabrikaat, uit de free jazz, de moderne klassieke muziek en volksmuziek.

‘Arcanum’ wordt uitgevoerd met gitarist Thijs Louis en zal tot een nieuw album leiden. Dit project is een verdere ontwikkeling van ‘L’Autopsie’. Louis komt ook uit het Antwerpse en is bekend van de bands MojoStar, Nono Newton en The Belbouchos. Kreng vroeg hem onder meer vanwege zijn uitgekiend gebruik van feedback.

Bezetting:
Kreng (elektronica, samples)
Thijs Louis (el. gitaar)
 • CONTACT
 • Facebook
 • 2 Comments:

  Blogger Sean Jeating said...

  Not exactly my taste, but very interesting. Suppose it does not, but still: Does there exist a libretto?

  vrijdag 29 oktober 2010 om 21:03:00 CEST  
  Blogger VLR said...

  A libretto? No. Kreng works with samples of existing music and some of himself. He makes collages, so to say.

  And don't mind your taste! Taste is a nagging spirit who is telling you what to like and what not to like.

  BP

  zondag 31 oktober 2010 om 23:56:00 CET  

  Een reactie posten

  Links to this post:

  Een link maken

  << Home