maandag, mei 31, 2010

 

Walk the line in The Hague


Uw Villa heeft de opening van onderstaande tentoonstelling helaas gemist. Kunstenaars initiatief JCA de Kok heeft zijn ruimte weer eens onder handen laten nemen. Deze keer is dat gebeurd door twee Zeeuwse kunstenaars. Of dat enige worsteling heeft gegeven is niet duidelijk uit de plaatjes van de opbouw en de opening (hier op de site van JCA de Kok) maar bovengebleven zijn ze wel. Haagse kunst chroniqueur Kees Koomen toont als gebruikelijk enige plaatjes van de opening op zijn weblog.

De tentoonstelling is getiteld ‘Walk the Line’.
Uw Villa gaat spoedig een kijkje nemen. U ook?
Het werk is te zien tot en met 20 juni.
Zie hieronder een toelichting over de kunstenaars.

Harry Vandevliet en Mark van der Graaf, installatie

Installaties van Harry Vandevliet zijn in de jaren 80 en '90 in Den Haag te zien geweest bij o.a. de HCAK en Stroom. Met deze expositie komt Vandevliet terug naar Den Haag.
Harry Vandevliet (1947) toont in zijn kunstenaarspraktijk een jongensachtig bravoure, als van een jonge kunstenaar. Onbevangen en wars van dogma's reageert Harry in installaties op de sfeer, ruimte, afmetingen, incidenten en mensen, die verbonden zijn aan een bepaalde plek. Dit leidt vaak tot heldere, conceptuele werken waarin hij de werkelijkheid kantelt.
Het werk van Mark van der Graaff (1967) ontstaat in de ruimte die hij aangeboden krijgt. Soms komen zijn installaties voort uit een met grote concentratie uitgevoerde, nauwelijks zichtbare handeling, dan weer zijn ze het overblijfsel van een beweging door de ruimte waarbij hij met minimale middelen een spoor achterlaat. Het resulteert in fragiele constructies die zich fysiek maar net staande kunnen houden en balanceren op de rand van zichtbaarheid.
Op de Lange Beestenmarkt zullen beide kunstenaars zich door de omstandigheden laten prikkelen tot een uitdagend commentaar op de directe omgeving.
kunstenaarsinitiatief JCA DE KOK

lange beestenmarkt 99 2512 ed den haag dekok@jcadekok.nl 0614872795 vr-za-zo 13-17 uur en op afspraak

Labels:

 • CONTACT
 • Facebook
 • 0 Comments:

  Een reactie posten

  Links to this post:

  Een link maken

  << Home