dinsdag, januari 26, 2010

 

Laat ze niet schieten!


Plaatjes: Dode wespendief (Honey buzzard, Pernis Apivorus) (plaatje: Birdlife Malta); Tortelduif / zomertortel (Turtle dove, Streptopelia turtur); Kwartel (Quail, Coturnix coturnix); (plaatjes: Wikipedia)

Uw Villabewoner is gek op duif en kwartel. Zo gek zelfs dat hij ze graag ziet vliegen. Op Malta ziet men ze weliswaar ook vliegen maar dan vooral om ze af te schieten. En daarnaast worden er dan ook nog legaal en illegaal allerlei andere vogels geschoten. Protesteer daartegen door de petitie hier te ondertekenen. Lees hier meer over de achtergrond.

In Zuid Europa staat het schietvolk graag klaar om alles wat veren heeft uit de lucht te halen. En in dit geval dus vooral op Malta. Dusdanig dat er op den duur weinig tortelduiven of kwartels en andere trekvogels over zullen blijven om nog in het Noorden te kunnen broeden.

Is dat dan erg? zal de slimme lezer vragen. Ja! antwoordt Uw Villa dan. Waarom? Gewoon, omdat het erg is. Niet omdat het zielig is, niet omdat wij als mens de natuur dienen te beheren of dat soort onzin, nee, gewoon omdat het erg is.

En dan verwacht Uw Villa nu nog een petitie aan Jampeter om de Waddenzee weer trekvogel-vriendelijk te maken....

VLR

Labels:

 • CONTACT
 • Facebook
 • 0 Comments:

  Een reactie posten

  Links to this post:

  Een link maken

  << Home